Dovercourtissa syntynyt ja kasvanut professori on nimetty arvostetun kemian palkinnon voittajaksi.

Professori Martin Heeney, 47, joka nyt perustuu Imperial College Lontoo, on voittanut Royal Society of Chemistry’s Peter Day Award.

Hän sai kunnianosoituksen uraauurtavaan osallistumiseen ratkaisuja varten jalostetuille orgaanisille puolijohdeille, erityisesti raskaille polymeerien pääryhmälle, ja niiden laitesovellukselle.

Saatuaan palkinnon professori Heeney, joka kävi Harwichin koulua teini-ikäisenä, sanoi: ”Minulla on suuri kunnia saada Peter Day -palkinto.
”Tämä on todella palkinto minun fantastinen tutkimusryhmä ja yhteistyökumppanit, sekä menneisyyden ja nykyisyyden, ja haluaisin kiittää heitä kaikesta kovasta työstä ja erinomaisia maksuja vuosien varrella.”

Hän sai myös 2 000 punnan käteispalkinnon ja mitalin.

Prof Heeneyn työssä keskitytään uusien konjugoitujen polymeeriluokkien kehittämiseen, joita voidaan käyttää monenlaisissa sovelluksissa joustavista, rullattavista näytöistä avoimiin aurinkokennoihin älykkäitä ikkunoita varten, integroituihin antureihin.

Nämä polymeerit on suunniteltu itse koottuna kiinteään tilaan optimaalisen suorituskyvyn takaamiseksi.

Royal Society of Chemistryn toimitusjohtaja Helen Pain sanoi: ”Elämme valtavien maailmanlaajuisten haasteiden aikaa, ja tieteen tarve tunnustetaan nyt enemmän kuin koskaan – joten on tärkeää tunnustaa ne, jotka osallistuvat merkittävästi asuinmaamme maailman parantamiseen.

”On kunnia ja etuoikeus tehdä se näillä palkinnoilla, joissa tunnustetaan poikkeuksellinen tieteellinen saavutus.

”Maailmanlaajuinen kemiantieteiden yhteisö kattaa monia eri erikoisaloja, terveydestä ja ilmastonmuutoksesta tuotekehitykseen, kestävään liikenteeseen ja kaikkeen siltä väliltä.

”Tunnustaessamme professori Heeneyn työn tunnustamme myös tämän uskomattoman tiedeverkoston tärkeän panoksen elämämme parantamiseen joka päivä.”
Yhteiskunnan palkinnot ja palkinnot jaetaan tunnustuksena tutkimuksen omaperäisyydestä ja vaikutuksista tai kunkin voittajan panoksesta kemiantieteiden alalle tai koulutukseen.

Ne tunnustavat myös ryhmätyön tärkeyden kemiantieteellisissä tieteissä

.