Eläkeläinen syytetään vääjäämättömästi pahoinpitelystä nuori tyttö yli 50 vuotta sitten on ollut hänen vakaumuksensa kumottiin.

Alec Smith, nyt 77, todettiin syylliseksi koskettamaan tyttöä sopimattomasti, kun he istuivat yhdessä sohvalla Clactonin alueella vuonna 1969.

Tuomari Martyn Levettin vuonna 2017 valvoman ipswich crown courtin oikeudenkäynnin jälkeen Smith sai kahden vuoden vankeusrangaistuksen kahdelta vuodeksi.

Mutta hän on nyt voittanut valituksen, mikä tarkoittaa, että hänen vakaumuksensa on kumottu.

Lord Justice Irwinin court of Appeal -kuulemisen jälkeen antamassaan kirjallisessa tuomiossa hän sanoi, että väitetty tunnustus, jonka Smith aina kielsi, ei olisi pitänyt mennä valamiehistön eteen ja että olisi sopimatonta, että toinen oikeudenkäynti olisi olemassa.
Kantelija oli maininnut tunnustuksen, jota hän ei ollut itse kuullut, kun hän esitti todisteita.

Hän sanoi: ”Tämä oli erittäin vahingollinen todiste, ja siinä yhteydessä, jossa sitä oli tarkasteltava, oli kyky toimia valittajan syyllisyyden osoituksena.

”Sitä ei olisi pitänyt hyväksyä, ja oppineen tuomarin antamat varoitukset eivät mielestämme riitä poistamaan merkittävää vahingollista vaikutusta.

”Olemme jo päättäneet, että ei ole oikeuden edun mukaista, yli 50 vuoden kuluttua väitetystä rikoksesta ja tapauksessa, jossa vapausrangaistus on annettu ja asianmukainen työvaatimus täytetty, jotta uusittu.”

Tyttö kertoi vanhemmilleen väitetystä pahoinpitelystä heti sen jälkeen, kun se tapahtui, ja he kohtasivat herra Smithin.

Poliisille ei kuitenkaan tehty valitusta ennen kuin paljon myöhemmin, kun tutkimus aloitettiin, ja Smith Little Woodista Kirby Crossista pidätettiin.

Hän on kuitenkin aina protestoinut syyttömyytensä.

Osana tuomiotaan hänelle asetettiin ilmoitusvaatimukset kymmenen vuoden ajan, hänet asetettiin kiellettyjen luetteloon ja hänelle annettiin lähestymiskielto.

Kaikki ne mitätöidään myös sen jälkeen, kun hänen vakaumuksensa kumottiin.

Mainos
Hänen ei myöskään tarvitse maksaa 4 200 punnan maksua oikeudenkäyntikuluihin