Tuhannet alaskalaiset merenelävien työntekijät rokotetaan COVID-19:n vuoksi kolme kuukautta sen jälkeen, kun taudinpurkaukset pyyhkäisivät Aleutian kasvien läpi ja sulkivat osan juuri, kun tuottoisa Beringinmeren kalastuskausi alkoi.

Pyrkimykset ovat erilaisia, aina Sand Pointin klinikoista unalaska-kuntosalin yhden päivän massatapahtumaan ja Dutch Harbor -veneisiin, jotka rokottivat noin 1 500 kasvityöntekijää ja syvänmeren kalastajaa.

Luultavasti alaskan ainoa menetelmä koski Itä-Aleutian heimojen terveysavustajaa Joe McMillania, joka torstaina taputteli pieneen mieskoriin, joka oli ripustettu ilmaan heiluttamaan kahdella suurella käsittelyastialla ja rokottamaan yli sata ihmistä kummallakin.

Annokset, jotka nyt menevät merenelävien työntekijöiden syliin, tulevat liittovaltion määrärahoista, jotka on annettu Itä-Aleutian heimoille eikä valtion rokotetoimituksista.

Ne tulivat Bidenin hallinnon suunnitelman kautta laajentaa rokotteiden saatavuutta yhteisön terveyskeskuksiin alipalvelluissa yhteisöissä. Itäiset aleutialaiset heimot ovat toinen alaskan heimoyhteisöistä, jotka osallistuvat ohjelmaan 22.

Heimojen terveysjärjestö on todennäköisesti antanut 2500 laukausta viimeisen viikon aikana ja 4 000 tammikuun jälkeen, toimitusjohtaja Paul Muellerin mukaan, joka kuvaili yhtä tilauslentoa keskiviikkona toimittaakseen ruokaa ja rokotetta, joka hyppäsi Nelson Lagoonista Cold Bayhin, False Passiin, Sand Pointiin, Dutch Harboriin ja King Coveen.

McMillan ja Mueller viettivät torstain Dutch Harborissa ja Sand Pointissa osavaltion johtavan lääkintäupseerin Anne Zinkin ja muiden valtion huippurokoteviranomaisten kanssa.

Mueller otti videon, jossa Zink rokotti mereneläviä, joilla oli oranssi turvaliivi, sininen kypärä ja useita paitoja, jotka hänen piti työntää käsivarteensa.

”Sinulla on paljon kerroksia siinä, ystäväni”, hän sanoi vitsaillen valmistessaan neulaa. ”Luuletko olevasi Alaskassa tai jotain?”

Zink jakoi myös videon McMillanin matkasta mieskorissa, kun se heilui ilmassa, lokit innokkaana alla.