Southampton maalivahti Alex McCarthy kesti yön unohtaa Arsenal palasi voittaa tapoja voitolla 10-mies Saints.

Gunners oli menettänyt kaksi edellistä peliä paluun jälkeen Valioliiga, mutta maalin kappaleelta Eddie Nketiah ja Joe Willock ansainnut Mikel Arteta puolella 2-0 voitto St Mary’s.

McCarthy antoi Nketiah pallon avaajalle, ja kun Jack Stephens erotettiin myöhäisestä virheestä Pierre-Emerick Aubameyangissa, hän ei onnistunut pitämään Alexandre Lacazette -lakkoa, kun Willock syöksyi tilaisuuteen.
Hävisi Manchester Cityssä ja Brightonissa kauden uudelleen aloittamisen jälkeen, kolme pistettä riitti ottamaan Arsenalin takaisin huipulle.

Keskikenttäpelaaja Matteo Guendouzi yllättäen karannut Football Association rangaistus ottaa tarttui Brighton ottelu-voittaja Neal Maupay kurkun kokopäiväisesti heidän viimeinen kilpailu – mutta hän ei sisälly Arteta n 20-mies joukkue täällä Espanjan valmentaja piristyi hänen ensimmäinen Valioliiga voittaa managerina.

Kun vielä aloittaa, ei näyttänyt olevan vaaraa isännät ja Jan Bednarek rullattu siirtää takaisin maalivahti McCarthy – mutta Nketiah osoitti, millaista halua vaati hänen manageri jahtaamalla sitä alas.

Hänen sitkeytensä maksoi osinkoja, kun McCarthy osui suoraan hyökkääjään, joka jäi rullaamaan pallon tyhjään verkkoon.

Hän loppupuoliskon pelataan ilman paljon välikohtauksia, vaikka Nketiah oli lähellä varastaa pallon McCarthy uudelleen, Englanti kansainvälinen tällä kertaa helpottunut kuulla erotuomari pilli katsoessaan hän oli fouled.

Southampton näytti terävämmiltä välin jälkeen Ralph Hasenhuttl esitteli Kyle Walker-Peters ja Shane Long penkiltä.

Mainos
Kippari James Ward-Prowse kumartui paljon baarin yli paikasta, jossa hänen normaalisti odotetaan tekevän paljon paremmin.

Arsenal oli lähellä kaksinkertaistaa niiden johtaa pian sen jälkeen, kun Emiliano Martinez potkia löytyi Aubameyang, jonka lähivalvonta saa hänet ylittämään alhainen, bednarek kääntää pallo tuumaa leveä oman tavoitteensa.
Kävijät toimivat tauolla säännöllisemmin ja Hector Bellerin näki fizzing vaivaa tukossa, kun pallo oli pudonnut ystävällisesti hänelle laatikon sisällä.

Vuonna yhä päästä kilpailuun Danny Ings välähti puoli-mahdollisuus hyvin laaja Stuart Armstrong myös pysty testaamaan Martinez curling vaivaa yli bar.

Martinez oli vihdoin kutsuttu mielekästä toimintaa 12 minuuttia jäljellä, kun hän sai alas alas työntää pois Long’s shot.

Mutta Southampton in push taajuuskorjain osui Stephens näytettiin punainen kortti kaataa Aubameyang kuin Arsenal kippari juoksi läpi tavoite.

Tulos oli turvattu tuloksena vapaa-kick, korvata Lacazette lyömällä seinään ennen kuin hänen seuranta oli haparoi McCarthy ja saa Willock työntää pois hänen maiden Premier League tavoite.